Forskolin: nowy suplement zwiększający spalanie tłuszczu

Forskolin (wizyta na terenie Włoch) jest aktywnym składnikiem w roślinie Coleus Forskohlii. Obecnie jest on stosowany jako suplement spalający tłuszcz z uwagi na jego zdolność do zwiększenia wydzielania ciepła przez organizm, działanie, które wymaga zużycia kalorii i tym samym powoduje zmniejszenie masy ciała. Jest to zatem związek termogeniczny, tzn. wytwarza ciepło. Forskolin szybko zyskał na znaczeniu w świecie suplementów diety dla potęgi jego skutków. Ekstrakt z forskolinu pozyskiwany jest z korzeni rośliny Coleus Forskohlii. Nie jest to jednak całkowicie nowy produkt: roślina ta od setek lat wykorzystywana jest we wschodnich Indiach jako piklina i przyprawa, dzięki czemu jest całkowicie bezpieczna dla zdrowia.

Forskolina posiada zdolność do zwiększania poziomu cyklazy adenylanowej enzymu. Enzym ten zwiększa współczynnik konwersji ATP na cAMP w organizmie. Ponieważ cAMP jest odpowiedzialny za regulację rytmu metabolicznego i spalanie tłuszczu, Forskolin umożliwia organizmowi lepsze wykorzystanie kwasów tłuszczowych, aby uzyskać z nich energię. Substancja ta jest tak silna, że została opatentowana przez Sabinsa Corporation jako środek zwiększający stosunek masy chudej do masy tłuszczowej.

Kiedy ekstrakt Forskolin jest połączony z innymi składnikami, można oczekiwać, że ubytek tłuszczu w ilości 0,5-1,5 kg tygodniowo będzie możliwy aż do osiągnięcia idealnej wagi. Forskolin skutecznie zapobiega również utracie masy chudej, co jest dość powszechne w dietach odchudzających. Jest to więc doskonały produkt zarówno dla tych, którzy chcą stracić kilka kilogramów, jak i dla sportowców, którzy chcą zwiększyć definicję bez utraty masy mięśniowej budowanej z taką trudnością.

Chociaż stosowanie Forskolin jako produktu wyszczuplającego i zwiększenie udziału masy chudej jest stosunkowo niedawne, wyniki są bardzo obiecujące. Forskolina nie tylko przyspiesza odchudzanie, ale również pomaga zachować (a nawet zwiększyć) masę mięśniową. Wykorzystanie Forskolin do wspomagania utraty tłuszczu poprzez zachowanie masy chudej jest chronione amerykańskim patentem #5,804,596.

W jednym z badań 6 kobiet z nadwagą wyciągu Forskolin podano 2 razy dziennie przez 8 tygodni. Uczestnicy zostali poproszeni o utrzymanie regularnej diety i ilości ćwiczeń. Wyniki badań wykazały, że badani stracili średnio 4,5 kg, nie wprowadzając żadnych istotnych zmian w ich diecie i wysiłku fizycznym.

W przeciwieństwie do używek takich jak efedryna, Forskolin nie powodował żadnych zmian w biciu serca, ciśnienia krwi i żadnych skutków ubocznych. Przy produktach do odchudzania zawierających substancje pobudzające często występują skutki uboczne, takie jak suchość jamy ustnej, wysokie ciśnienie krwi i nerwowość, ale przy Forskolin nie zdarza się nic takiego. Z tego właśnie powodu syntetyczne stymulanty są często zastępowane naturalnymi substancjami, takimi jak Forskolin, które są bezpieczniejsze i jednocześnie bardziej skuteczne.

W badaniu przeprowadzonym przez dr Richarda Kreidera wykazano, że Forskolin zapobiega utracie masy chudej, która normalnie występuje w dietach niskokalorycznych. Według Dr Kreidera,”termogeniczny suplement zawierający forskolinę może sprzyjać odchudzaniu bez utraty masy chudej, obserwowanej zwykle w badaniach utraty wagi”.

Forskolin jest odpowiedni dla każdego, kto chce szybko schudnąć bez użycia używek takich jak efedryna i kofeina.

Forskolin jest doskonałym dodatkiem uzupełniającym do każdego innego dodatku, który spala tłuszcz. Oprócz właściwości termogenicznych i spalania tłuszczu, o których pisaliśmy już wcześniej, Forskolin obniża ciśnienie krwi i zwiększa siłę skurczów serca, co jest bardzo pożyteczną korzyścią dla zdrowia sercowo-naczyniowego. Jest on również doskonały w połączeniu z kofeiną i efedryną, substancjami, które jak wiadomo, znacznie rosną pod ciśnieniem, ponieważ pozwala wykorzystać efekty spalania tłuszczu bez doświadczania efektów ubocznych.

Według badań, Forskolin może stymulować produkcję insuliny, która wprowadza składniki odżywcze do komórek mięśniowych. Jest to niezwykle ważne w dietach wolnych od węglowodanów, gdzie produkcja insuliny jest wstrzymywana. W tym celu bardzo przydatne dla kontroli insuliny i ponownego uruchomienia produkcji byłoby dodanie kwasu liponowego i kwasu liponowego alfa oraz D-pinnitolu.

Badania wykazały, że ekstrakt Coleus Forskohlii (20% dla standardu Skolin) jest bardziej skuteczny przy dawkowaniu co najmniej 100-150 mg dziennie. Uzupełnienie to może być stosowane zarówno w jedzeniu, jak i żołądku v

Forskolin Active

Zamów dzisiaj i otrzymaj darmową wysyłkę i gwarancję satysfakcji.

50% Tylko dziś!

Be the first to comment on "Forskolin: nowy suplement zwiększający spalanie tłuszczu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*